wachten...

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Code is incorrect!

Fout

U bent iets vergeten!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

Afrikaanse Oehoe

Roepnaam Nelson
Nederlandse Naam Afrikaanse Oehoe
Engelse Naam Spotted Eagle-owl
Latijnse Naam Bubo africanus
Spanwijdte 100 tot 140cm
Gewicht 480 tot 800 gram
Leefgebied Afrika

Nelson staat bij ons en vele mensen bekend als "de dansende oehoe". Hij maakt er iedere show weer een feestje van!

Zoals zijn naam al verklapt komt deze vogel voor in Afrika. Het is een ondersoort van de bekende Europese oehoe. De Afikaanse oehoe is kleiner en lichter van kleur. Ook heeft hij gele ogen en de Europese oehoe oranje ogen. Met hun lichte kleur hebben ze ook een perfecte schutkleur in hun omgeving. Hij is zeker niet kieskeurig tijdens de jacht en zal dan ook alles vangen en opeten wat ze te pakken zullen krijgen.

Amerikaanse Zeearend

Roepnaam Antje en Kai
Nederlandse Naam Amerikaanse Zeearenden
Engelse Naam Bald Eagle
Latijnse Naam Haliaeetus Leucocephalus
Spanwijdte 200 tot 250 cm.
Gewicht 3 tot 5 kilo
Leefgebied Verenigde staten en Canada

Kai en Antje zijn de grootste vogels van het team. Kai is nog erg jong en geboren in 2012. Antje is al een volwassen dame en geboren in 2007. Het is een van de bekendste roofvogels ter wereld en zorgt altijd voor veel belangstelling.

De Amerikaanse zeearend of ook wel witkop zeearend krijgt in de loop der jaren zijn witte kop. Met een leeftijd van ongeveer 5 a 7 jaar is hij volledig op kleur en dan ook geslachtsrijp. De Amerikaanse zeearend eet voor 30 % vis maar ook vangt hij zoogdieren en eet veel aas. Deze vogel is tevens het staatssymbool van Amerika

Kookaburra

Roepnaam Aiko en Jet
Nederlandse Naam Kookaburras
Engelse Naam Kookaburra
Latijnse Naam Dacelo novaeguineae
Spanwijdte 40 tot 50 cm
Gewicht 300 tot 500 gram
Leefgebied Tasmanië, Australië en Nieuw-Zeeland

Aiko en Jet zijn geen roofvogels binnen ons team. Ze hebben een kenmerkende vlucht en staan bekend om hun geluid ook wel lachen genoemd. Wat ze af en toe ook laten horen tijdens de demonstraties.

De Kookaburra behoort tot de familie van de ijsvogels en is de grootste ijsvogel in zijn soort. Wanneer met eens in Australie is geweest komt u zeker de Kookaburra tegen. Hij jaagt voornamelijk op insecten, kikkers, reptielen en slakken. Men noemt hem ook wel eens de lachende hans vanwege zijn kenmerkend geluid. Dit lijkt op het lachen van een mens.

Sakervalk

Roepnaam Hera en Doris
Nederlandse Naam Sakervalken
Engelse Naam Saker falcon
Latijnse Naam Falco Cherru
Spanwijdte 80 tot 110 cm.
Gewicht 700 tot 1300 gram
Leefgebied Oost Europa, Oost Afrika, Zuid Siberië en Noord China

Valken zijn snelle vogels, ze kunnen grote snelheden bereiken in de lucht! Sommige valken jagen ook op konijnen, zoals bijvoorbeeld Hera en Doris. Daarom zoeken wij tijdens de show ook vrijwilligers die mogen rennen met een nep konijn die Doris of Hera gaat vangen.

De sakervalk is een fors gebouwde valk en is een van de grootste valken soorten. In verhouding met de andere valken heeft hij ook vrij grote vleugels. De kleur kan erg variëren afhankelijk van de plaats waar ze voorkomen. De prooien van deze valk bestaat voornamelijk uit zoogdieren maar ook vogels staan op het menu.

Woestijnbuizerds

Roepnaam Dex, Radja en Zita
Nederlandse Naam Woestijnbuizerds
Engelse Naam Harris Hawk
Latijnse Naam Parabuteo Unicinctus
Spanwijdte 100 tot 125 cm.
Gewicht 650 tot 1100 gram
Leefgebied Geheel Amerika

Alle 3 onze woestijnbuizerd hebben allemaal hun eigen karakter en bijzonderheden dat maakt ze ook zo leuk. Radja is erg behendig in de lucht en Dex vindt het erg leuk om naar het publiek te vliegen en zo laag mogelijk er tussendoor en misschien ben jij wel ooit de gelukkige om Zita op jouw handschoen te laten landen!

De Woestijnbuizerd is de enige roofvogel die in groepen leeft en ook in groepen jaagt. Deze vogels worden ook wel wolven van de lucht genoemd. Ze werken samen om hun prooi te vangen en er bestaat in de groep ook een rangorde. De woestijnbuizerd komt voor in steppeachtige gebieden waar veel cactussen staan. Hier zullen ze ook regelmatig op gaan zitten. Doordat ze hoog op de poten staan zullen ze geen verwondingen oplopen.

Boeboekuil

Roepnaam Jaro
Nederlandse Naam Boeboekuil
Engelse Naam Masked owl
Latijnse Naam Ninox Novaeseelandiae
Spanwijdte 200 tot 300 cm
Gewicht 150 tot 275 gram
Leefgebied Australië en Nieuw-Zeeland

Met zijn kleine formaat is het een hele enthousiaste en snelle vogel. En hij laat zich altijd even horen als hij bij u zit!

De Boekboeluil is een vogeltje die niet in Nederland te zien is en is regelmatig overdag actief. Het is een felle uil wat ook terug te zien is in zijn prooien. Zo heeft hij een grote verscheidenheid aan prooien van kleine insecten tot zelfs vogels van hun eigen formaat.

Europese oehoe

Roepnamen Ziggy en Jona
Nederlandse Naam Europese oehoe
Engelse Naam Eagle Owl
Latijnse Naam Bubo Bubo
Spanwijdte 160 tot 188 cm
Gewicht 1500 tot 4200 gram
Leefgebied Bijna geheel Europa

Ziggy en Jona zijn Europese oehoes en behoort tot een van de groots vliegende uilen ter wereld. Ziggy is een van onze vriendelijkste vogels en mag dan ook als enigste aangeraakt worden om te voelen hoe zacht hij is. Jona is erg bijzonder en vliegt totaal geruisloos over jullie hoofden of brengt trouwringen naar een bruidspaar.

De Europese oehoe is samen met de Siberische oehoe een van de grootste uilen ter wereld. Het is een prachtige uil en zelfs met zijn grote vliegt hij geruisloos. Dit maakt hem in staat om zijn prooien te verassen. Deze bestaan onder andere uit: muizen, ratten, egels, vogels tot zelfs vossen en hazen. De oehoe en andere uilen kunnen hun ogen niet in de oogkassen bewegen net als wij mensen, dit is ook de reden dat uilen hun hoofd tot zelfs 270 graden kunnen draaien.

Steppearend

Roepnaam Steppie
Nederlandse Naam Steppearend
Engelse Naam Steppe Eagle
Latijnse Naam Aquila nipalensis
Spanwijdte 165 tot 190cm
Gewicht 2000 tot 4000 gram
Leefgebied Afrika, Noord-China, Zuid Azië

De Stepparend is een middelgrote arend met en vliegt erg onhandig. Wanneer hij eenmaal zijn grote vleugels spreidt is het een ware pracht om te zien vliegen.

De steppearend heeft een behoorlijk groot verspreidingsgebied. Ondanks dat hij zo groot is vangt hij relatief kleine prooien zoals: grondeekhoorns, jonge vogels, sprinkhanen, hagedissen en ook veel aas.

Konijnuil

Roepnaam Pip en pim
Nederlandse Naam Konijnuilen
Engelse Naam Burrowingowl
Latijnse Naam Athene cunicularia
Spanwijdte 60 cm
Gewicht 140 – 250 gram
Leefgebied Noord – zuid Amerika

Pip en Pim zijn onze konijnuilen. De naam vermoed dat ze jagen op konijnen maar hier zijn ze te klein voor. Ze leven onder de grond in ouden konijnenholen en laten dit graag aan jullie zien tijdens onze demonstraties.

De konijnuil komt voor in Amerika en hebben omdat ze zo klein zijn veel natuurlijke vijanden denk aan roofvogels, slangen, katachtingen, dassen etc.. Vandaar dat ze leven onder de grond leven. Ook leven ze in een groep zodat ze de omgeving goed in de gaten kunnen houden. Ze voeden zich in de natuur met sprinkhanen, insecten en kleine knaagdieren.

Falkland caracara

Roepnaam Johnny
Nederlandse Naam Falkland caracara
Engelse Naam Straited caracara
Latijnse Naam Phalcoboenus australis
Spanwijdte 130 cm
Gewicht 1200 – 2000 gram
Leefgebied Falkland eilanden

Johnny is een behoorlijk intelligente vogel en zoekt zijn voedsel ook wel onder stenen en rotsen. Dit laat hij tijdens de demonstraties ook zien en draai plastic limonadebekers om en gaat de wedstijd met een van de kinderen aan.

Deze omnivore vogels zijn heel sociaal, agressief, maar ook buitengewoon intelligent. Een groot deel van hun tijd scharrelen ze op de grond naar voedsel, vooral kadavers. Ze eten ook reptielen, amfibieën en kleine vogels. De kleinere soorten voeden zich ook met insecten.

Zilverwang Neushoornvogel

Roepnaam Selfie
Nederlandse Naam Zilverwang neushoornvogel
Engelse Naam Silver cheek hornbill
Latijnse Naam Ceratogymna brevis
Spanwijdte 1200 cm
Gewicht 1000 – 1400 gram
Leefgebied Ethiopië, Kenia, Zuid-Afrika, Tanzania

Selfie is een prachtige vogel met een enorme hoorn op zijn snavel. Hier dankt hij uiteraard ook zijn naam aan. Tijdens de demonstratie laat hij zijn prachtige vlucht zien en in tegenstelling tot uilen maakt hij wel veel kabaal tijdens het vliegen.

Ze leven meestal in paren, maar kunnen op gemeenschappelijke slaapplaatsen groepen van honderden vogels vormen. De neushoornvogel foerageren op wilde vruchten, insecten, kleine vogels, knaagdieren, kleine reptielen en duizendpoten.

Rode ibissen

Roepnaam Mini en Maxi
Nederlandse Naam Rode ibis
Engelse Naam Scarlet ibis
Latijnse Naam Eudocimus ruber
Spanwijdte 50 - 55 cm
Gewicht 700 – 900 gram
Leefgebied Noorden van Zuid-Amerika

Mini en Maxi zijn onze 2 rode ibissen. Uniek in Nederland omdat nog niemand hier mee vliegt. Ze hebben een prachtige kleur die ze graag met jullie delen.

Ze leven in groepen van tientallen vogels en vliegen in formatie van hun slaapplaatsen naar hun voedselplaatsen. Rode ibissen foerageren in ondiepe plassen, langs de kust en in de modder. Tegen de honger, maar ook voor hun bloedrode kleur moeten ze veel garnalen eten. Het leefgebied van de rode ibis is gevarieerd en groot, omdat ze zich als nomaden verplaatsen tussen de nestplaatsen en voedingsplaatsen.